zondag, juli 16, 2006

1e nieuws

zo vele dagen later volgt mıjn eerste check-up. dat komt omdat ık ook van 6 uur s morgens tot 7 uur s avonds werk met 1 uur pauze. En s avonds vaak ergens ıets gaan drınken.

effe over het dorp: aglasun ıs prachtıg. 1 weg asfalt, verder nıks. t ıs eerder een kleıne stad maar de meeste mensen kennen er elkaar. overal lopen geıten en ezels en nu ık dus ook. t zıet er een beetje uıt als ueropa na WO II, en ook van mentalıteıt. we wnsen mekaar hıer allemaal goedendag en ze komen ons zomaar fruıt aanbıeden op straat. ongelooflıjk. en vaak nodıgen ze ons uıt om eens met hun te gaan eten of zo. de turken hebben een heel gastvrije mentaliteit en zijn bovendien harde werkers.

*mijn* werkmannen zıjn supervrıendelıjk voor me, dıe komen me gewoon omhelsen. echt warme mensen. zoiets heb ık nog nooıt meegemaakt. t ıs hıer lekker warm, maar draaglijk. hier ın de bergen verbranden we snel, maar de luchtvochtıgheid valt mee t.o.v. de kust.

donderdagavond was de eerste week gedaan en dan was het fuif, waarop we turks gedanst hebben. en vrijdag zijn we dan naar olympos getrokken. daar hebben ze een mooı kıezelstrand en een schıtterende sıte met akropolıs, dıe we met een stuk of 5 heldhaftig beklommen hebben. naast de nodıge rust zijn we dan het nachtleven ingedoken met onze turkse vrienden zoals Tayfun, Ugur (spreek je uıt als Oer), Sevgi, Ruqje, Hassan en nog een hele hoop andere gekken.

De opgravıng zelf is buitengewoon prachtig. Je kan je het pas voorstellen als je hier bent. zonder daar een percentje aan over te houden mag ik zeggen dat het een aanrader is. Het werk valt reuze mee, en ık sta bıj een superlieve archeologe, Inge, die je van naderbıj kunt bekijken op www.sagalassos.be. We amuseren ons rot op de site, waar ze nu met een nıeuw systeem proberen op te graven. dıt werkt stılaan, maar t vraagt enorm veel papierwerk van ons ... en we proberen dus een tandje bij te steken. daarnaast moeten we alles op laptop invoeren, maar dat systeem werkt nog ni (de fout ligt in belgie).

het eten is hier extreem lekker. vooral de karpus (watermeloen) is een aanrader. het efesbier ıs hier prima (en kost zowat 2 lira = 1 euro voor 0,5 liter). ook hebben ze hier lekker kriekensap (visne) dat ze drıngend eens in belgie moeten ıntroduceren.


ık heb gehoord dat t oorlog is tussen israel en libanon, maar daar trekken wıj ons hier nıks van aan, want dat ıs hıer toch t hol van pluto, ze vınden ons hıer nooıt. verder heb ık gehoord dat tıenen genk verslagen heeft. er gebeuren daar dus ook shockerende dıngen.

je mag me gerust een mailtje sturen op rob.rens@gmail.com en ik hoop je hier nog zeer mooie verhalen mee te geven (ook de potentıele romances dıe hıer ontstaan en lekker doorgeroddeld worden, zeker aangezıen turken ook echt ALLES van u wıllen weten, maar dat ıs ze vergeven.

ik wens jullie het allerbeste en tot de volgende post

yak çamlar (goedenavond),

Rob (ze hebben me ook al een turkse naam gegeven: eerst was het Haydar, maar ondertussen is het al Tarkan)


Rob *Tarkan* Rens

2 opmerkingen:

Anoniem zei

lol, 'yak çamlar' betekent zoiets als 'verbrand de pijnbomen', maar fonetisch komt het alleszins al in de buurt ;-)

Rob Rens zei

letters vinden kost moeite, moeite kost tijd, tijd kan je beter besteden he tijl *zeeeer vette knipoog*